Helal Belgelendirme Hizmetleri

HELAL BELGELENDİRME HİZMETLERİMİZ
Helal Gıda:

Helal Gıda

Türk Standardları Enstitüsü, 14 Temmuz 2011 tarihinden bu yana, İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yayınlanan TS OIC/SMIIC 1: 2011 Helal Gıda Genel Kılavuzu standardına göre Helal  Uygunluk Belgelendirmesi yapmaktadır.

Düzenlenen Belgeler:

a.)Helal Uygunluk Belgesi: TSE tarafından yürütülen Helal belgelendirmesi işlemleri neticesinde ürün ve hizmet için düzenlenen ve geçerlilik süresi 3 (üç) yıl olan doküman.

  1. Helal Kesim Belgesi:TSE tarafından kesimhaneler ve et parçalama tesislerinden elde edilen ürünler (Karkas, parçalanmış et ve sakatat) için belirli bir partiyi temsil etmek üzere düzenlenen dokümandır. Bu belge TSE’den Helal Uygunluk Belgesine sahip olup, kuruluş tarafından ayrıca talep edilmesi halinde belirli bir miktar ve partiye esas olmak üzere TSE Uzmanlarınca üretim yerinde yapılan tespitler neticesinde düzenlenir. TSE’den Helal Uygunluk Belgesine sahip olmayan kuruluşların Helal Kesim Belgesi taleplerinde Helal Uygunluk Belgelendirme şartları aynen aranır. Et parçalama tesislerinin yapacakları Helal Kesim Belgesi taleplerinde girdi olarak kullanılan karkasların Helal Uygunluk Belgesi veya Helal Kesim Belgesi’ne sahip olma şartı aranır.
  2. Helal Parti Malı Uygunluk Belgesi:TSE tarafından gıda ve kozmetik ürünleri kapsamında yürütülen Helal belgelendirme işlemleri neticesinde aynı ürün grubu içinde yer alan gıda veya kozmetik ürünleri için düzenlenen doküman. Bu belge belirli bir miktar ve partiye ait olmak üzere düzenlenir. Karkas, parçalanmış et ve sakatat dışında kalan et ürünleri için yapılacak olan Helal Parti Malı Uygunluk Belgesi taleplerinde Helal Uygunluk Belgesi veya Helal Kesim Belgesine sahip olma şartı aranır.
  3. Helal Turizm Belgesi:TS OIC/SMIIC 9 Helal Turizm Hizmetleri – Genel Gereklilikler standardına göre; konaklama tesislerinde seyahat edenler için tesisler, ürünler ve hizmetler, tur paketleri, turist rehberleri ve diğer turistik hizmetlerinin belgelendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.
  4. Helal Kozmetik ile ilgili başvurularda, incelemelerimiz TSE OIC / SMIIC 4 – Helal Kozmetik Genel Gereklilikler standardı esas alınarak ilgili Belgelendirme Föyüne göre yapılmaktadır. Bu süreç içerisinde öncelikle, firmalarımız TS EN ISO 22716– Kozmetikler –İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Hakkında Kılavuz standardına uygun olarak üretim yapmaları, ürün gruplarına göre Kozmetik Kanununa, Yönetmelik ve Tebliğlerine uymaları ve gerekli kontrolleri sağlamaları gerekmektedir. Buna göre helal kozmetik belgesi alacak ürünlerin bünyesinde, helal olmayan hayvan ve bunlardan türetilmiş nanomateryal, genetik materyal ya da bileşen olmayacak, insana ait ve bunlardan türetilmiş bileşen ya da insan sağlığına zararlı olduğu ispatlanmış diğer canlılara ait genetik materyal bulunmamalıdır.Belgelendirme başvurularınız; güvenilirlik, tarafsızlık, gizlilik, şeffaflık, bağımsızlık, dürüstlük ve her türlü ayrımcılıktan uzak olarak eşit muamele ilkelerinden taviz vermeden uzman personelimiz tarafından değerlendirilmektedir.

Helal belgelendirme başvurusu, başvuru formu ve eklerinin tam olarak tamamlanması şartı ile, online ortamda yapılmaktadır.

 

Detaylı bilgi için, merkez adresinizin bulunduğu aşağıda belirtilen ilgili belgelendirme müdürlüğümüz ile irtibata geçebilirsiniz.

E-mail:helal@tse.org.tr
Fax    : 0 312 416 67 38
Belgelendirme süreçleri ile ilgili bilgi almak için;
Uzmanlar Tel No:  0 312 416 66 47 – 0 312 416 62 87- 0 312 416 63 87-0312 416 67 25
Adres: Necatibey Caddesi No:112 Bakanlıklar 06100/ANKARA
Online Müracaat için tıklayınız.  (https://belge.tse.org.tr/index.aspx)

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler