TSE, DEPREMZEDELER İÇİN GÜNEŞ PANELLERİ KURDU

Deprem bölgesinde hem arama kurtarma çalışmalarının yürütülmesinde hem de afetzedelerin günlük yaşamlarını sürdürmelerinde en önemli ihtiyaçlarından birini enerji oluşturuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayicilerle deprem bölgesi arasında oluşturduğu yardım koridorunda jeneratörlere ağırlık verse de mevsim koşullarını enerji ihtiyacını maksimum düzeye çıkarıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda oluşturulan kriz merkezi de bu gerçekten hareketle yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışan ürünleri bölgeye sevk etmeye başladı. Türk Standardları Enstitüsü (TSE) aracılığıyla deprem bölgesinde 4 farklı lokasyona güneş enerjisiyle çalışan sistemler kurdu. Solar sistemler sayesinde kurtarma ekiplerinin hayati derecede önemli teknolojik cihazları şarj edildi, yardım depoları ve yemek dağıtma noktaları aydınlatıldı.

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından, bölgeye yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Karanlığa bürünen şehirlerde aydınlatma ve şarj ihtiyacını dikkate alan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kriz Merkezi, yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışan ürünleri bölgeye sevk etmeye başladı.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’ya ulaştırdığı ihtiyaç malzemesi ve vinç yardımının ardından TSE, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın bazı bölgelerde aydınlatma ve şarj ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti. Enstitü çalışanları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) belirlenen 4 farklı lokasyona solar panel sistemi kurdu.



Kurulan paneller ile depremzedelerin bulunduğu çadırlar aydınlatılırken, sağlıklı iletişim kurabilmeleri adına, depremzedelerin telefonlarını şarj etme imkânı sağlandı. Aynı zamanda gönderilen yardımların depolandığı ilk ve ortaokullar da aydınlatıldı.  

TEKNOLOJİK CİHAZLARA ŞARJ DESTEĞİ

TSE’nin Kahramanmaraş il merkezinde kurduğu güneş enerji panelleriyle, bölgede yoğun şekilde çalışan arama-kurtarma ekipleri ile polis ekiplerine aydınlatma desteği sağlandı. Solar sistemlerle arama kurtarma çalışmalarında sürdürülebilirlik sağlamak için kurtarma ekiplerinin hayati derecede önemli teknolojik cihazları şarj edildi.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler