TEST SÜREÇLERİNDE AKTİF ROL ALDIK

Türkiye’nin Otomobili Togg’un araç tip onay test süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, “TSE olarak Togg’un Araç Tip Onay Test süreçlerinde aktif rol aldık. Prototip aracın hazırlanması, ön testler ile tip testlerini, dokümantasyonunu ve belgelendirme çalışmalarını yürüttük. Togg, gerek yurt dışında gerekse yurt içinde yapılan ve TSE uzmanlarınca refakat edilen testlerin tamamında başarı sağladı.” dedi.

Tek Seferde Geçti

İlk teslimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yapılan Türkiyenin Otomobili Toggun trafiğe çıkabilmesi için geçmesi gereken onlarca test tamamlandı. Togg yollara çıkmadan önce; elektrikli araçların batarya ve araç güvenlik testleri, elektromanyetik uyumluluk testleri, araç menzil, fren, önden ve yandan çarpma, yaya koruma ve manevra gibi birçok teknik test ve kontrolden başarıyla geçti. Uyumlaştırılmış Avrupa Birliği otomotiv mevzuatı kapsamındaki bütün testleri tamamlayan Togg, elektrikli araçların en önemli testlerinden olan “elektrikli araç güvenlik testinden” de tek seferde geçerek önemli bir başarıya imza attı.

İlk Belge Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

Türkiyenin ulusal uygunluk değerlendirme ve standart hazırlama kuruluşu olan TSE, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yetkilendirmesi ile Toggun yurt içindeki testlerini bizzat yaparken, yurt dışı testlerine de iştirak etti. TSE, Toggun üretiminin uygunluğu kontrolleri ile Araç Tip Onay Belgelendirme sürecini de tamamladı. İlk kez Toggun aldığı belgeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

“Birlikte Çalıştık”

TSE’nin, Togg ile tip onay belgelendirme süreci için uzun süre birlikte çalıştığını, prototip aracın hazırlanmasından, ön testlerinden, tip testlerine, dokümantasyonundan belgelendirmesine kadar her alanda birlikte ter döktüğünü ifade eden TSE Başkanı Şahin,

“Bir otomobilden fazlası’ tanımlaması yapılan, ülkemizin ilk akıllı cihazı olan Togg, kullanıcılarıyla buluştu. TSE olarak Araç Tip Onay Test süreçlerinde aktif olarak rol aldık. Prototip aracın hazırlanması, ön testler ile tip testleri ve dokümantasyon çalışmalarını yürüttük. Nihayetinde Togg’un Araç Tip Onay Belgesi Enstitümüz tarafından verildi. Şunu gururla belirtmek istiyorum; dünyada gelişmekte olan elektrikli araç ve batarya teknolojisini yakalamanın ötesinde bu alana yön veren Togg, gerek yurt dışında gerekse yurtiçinde yapılan ve TSE uzmanlarınca refakat edilen testlerin tamamında başarı sağladı.” diye konuştu.

Genel Filtreler
Yalnızca Tam Eşleşmeler
İçeriklerde Ara
Başlıklarda Ara
Alıntılarda Ara
İçerik Tipi
Hizmetler
Haberler
Duyurular
Sayfalar
İçerik Türü
Ekler

Önerilen Aramalar hizmetlerimizduyurularhaberler